Најновије вести

Изградња и реконструкција болница на КиМ у најкраћем року

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће у најкраћем могућем року почети изградња КБЦ у Грачаници, као и реконструкција КБЦ у Косовској Митровици.

 

Вучић је након уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, а одговарајући на питања новинара, казао да новац није проблем, али да постоје технички проблеми.

“Имамо техничких проблема, није новац проблем, новац смо издвојили и имамо га и за здравствени центар у Грачаници и болницу у Косовској Митровици”, казао је Вучић.

Додаје да ће КБЦ Косовска Митровица бити дефакто клинички центар и истиче да ће то бити уз улагања државе Србије и држање великог броја медицинског особља.

“Верујем да ће људи бити још задовољнији својим примањима, али биће допремљена и опрема највишег стандарда тако да мислим да ће сви бити задовољни”, навео је.

Према његовим речима, за Србију и косовско Поморавље, централно, јужно Косово је од великог интереса да се здравствени центар у Грачаници уради на најбољи могући начин.

И то ће бити урађено на највишем нивоу, казао је Вучић и додао да ће информацију о томе када ће тачно почети изградња дати у наредним данима.

 

Подели на: