понедељак, 16. маја 2022. | 18:30
Најновије вести

Изградња новог водовода у Грачаници почиње за месец и по дана

Председник Општине Грачница Срђан Поповић разговарао је данас са представницима аустријске фирме Тирол и компаније ОСТАП о реализацији пројеката изградње потпуно новог водовода у Грачаници. Радови би требало да почну најкасније за месец и по дана, истакнуто на састанку.

 

Председник Поповић истиче да је веома задовољан што ће у Грачаници ускоро почети са изградњом једног о највећих пројеката у општини Грачаница. Градиће се водовод са новом мрежом и два резервоара.

„Ово је један од крупнијих пројеката који је веома значајан за грађане Грачанице, јер ће се дугорочно решити проблем водоснабдевања. Изградиће се потпуно нови водовод, више деценија старе цеви биће замењено новим, а грађани ће добијати здравију воду“, истиче Поповић.

Поповић напомиње да је изградња новог водовода пројекат који ова локална самоуправа није могла самостално да реализује, те да велику захвалност дугује Влади Аустрије која је спознала важност овог пројекта за нашу општину и грађане и одобрила потребна средства.

Главни извођач радова биће аустријска фирма „Тирол“, преко компаније ОСТАП, чијим је представницима председник Општине Грачаница Срђан Поповић уручио писма захвалности на подршци и сарадњи.

„Уговори су већ на снази, крећемо са детаљним дизајном који би требало да буде завршен у наредних месец дана, а одмах затим кренућемо и са свим грађевинским радовима“, казао је представник аустријске фирме Андреас Веилер.

Подели на: