уторак, 06. јуна 2023. | 15:55
Најновије вести

Изложба фотографија у оквиру 25.Сабора културног стваралаштва Србије

У оквиру 25.Сабора културног стваралаштва Србије,отворена је изложба уметничких фотографија,које су изабране на конкурсу који традиционално организују Културни центар „Драгица Жарковић“ у Косовској Митровици и Факултет уметности Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици.

 

На конкурсу за уметничке фотографије; слободне теме, пејзажи, портрети стигло је више од 200 радова, најбоље фотографије су награђене.

Филип Карамарковић који је освојио друго место каже да први пут излаже своје фотографије и да му ово признање значи много, па већ размишља о следећој изложби.

Културни центар „Драгица Жарковић“ у Косовској Митровици заједно са Факултетом уметности традиционално организују конкурс Изложба фотографија у оквиру Сабора културног стваралаштва србије.

“Ове године се пријавило 62 кандидата са 200 фотографија захваљујрм се свима, победницима честитам а осталима више среће на наредном конкурсу. Овим догађајем започињемо отварање 25 Сабора културног стваралаштва Србије”, рекао је Миодраг Радомировић директор Културног центра „Драгица Жарковић“ Косовска Митровица.

“Трећа година за редом како радимо на овом популарном пројекту, и ове године сам изненађена великим бројем аутора који су учествовали на овом конкурсу. Пошто нам простор није дозволио да изложимо све фотографије одлучили смо се за по једну од сваког кандидата”, рекла је Естер Милентијевић продекан Факултета уметности.

25 Сабор почиње 17. јуна и седам дана песници и сликари из земље и региона боравиће и стварати у Косовској Митровици.

Подели на: