Најновије вести

Јачање српско-руске војне сарадње

Министар одбране Александар Вулин састао се са командантом Западног војног округа Руске Федерације генерал-пуковником Александром Журовљевим.

 

На састанку је оцењено да се сарадња у области одбране између Србије и Русије све више развија, нарочито на плану војно-војне сарадње, саопштило је Министарство одбране.

Томе пре свега доприноси извођење заједничких вежби, међу којима се издваја вежба Западног војног округа, на којој су прошле године учествовали припадници Копнене војске Војске Србије.

Александар Вулин је захвалио на учешћу представника Оружаних снага Руске Федерације, које је предводио заменик команданта Западног војног округа генерал-пуковник Игор Серицки, и на средствима војне технике на недавно одржаном приказу способности у Нишу поводом обележавања Дана победе, што је такође потврда веома развијене сарадње.

Министар одбране је нагласио да је стратешки циљ сарадње у области одбране са Руском Федерацијом даљи развој војноекономске и војнотехничке сарадње, ради опремања Војске Србије савременим наоружањем, истичући као изузетно развијену и војнообразовну сарадњу.

Генерал Журовљев истакао је задовољство оствареном сарадњом са Копненом војском Војске Србије, а разматрају се могућности даљег унапређења и јачања сарадње у области одбране.

Подели на: