Најновије вести

“Једина кривица Радоичића – Приштина га не може купити нити уплашити”

Расписивање неосноване потернице, без икаквих доказа, за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем приштински режим има двоструки циљ, примарни је застрашивање свих слободомислећих Срба који не пристају да мирно гледају како албанска чизма гази недужан народ, попут потпредседника Радоичића, а са друге стране они покушавају да скрену пажњу сопствене јавности са више од 30 саслушаних припадника ОВК пред Специјалним судом поводом злочина над српским и неалбанским становништвом, саопштила је Српска листа.

 

Српска листа у саопштењу наводи да представницима косовских Албанаца није било довољно што су протерали више од 245.000 Срба са Косова и Метохије од 1999. године до данас, него 2019. године настављају да монтираним оптужницама спроводе тихи прогон српског народа.

“Расписивање неосноване потернице, без икаквих доказа, за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем приштински режим има двоструки циљ, примарни је застрашивање свих слободомислећих Срба који не пристају да мирно гледају како албанска чизма гази недужан народ, попут потпредседника Радоичића, а са друге стране они покушавају да скрену пажњу сопствене јавности са више од 30 саслушаних припадника ОВК пред Специјалним судом поводом злочина над српским и неалбанским становништвом”.

Српска листа подсећа јавност да Приштина није члан Интерпола, јер није чланица УН те није у могућности да распише међународне потернице, већ то мора да учини УНМИК, који са друге стране за овакав акт захтева постојање доказа.

“Зато најаве о расписивању потерница немају правни значај већ представљају политички напад на потпредседника Српске листе Милана Радоичића, који наставља да се бави политиком која има за циљ заштиту српског народа и његовог права на слободу, мир и развој на простору Косова и Метохије. Уколико пак Приштина жели да се позабави потерницама, онда би могла да одговори на захтеве којима се велики број лидера косовских албанаца већ налази на међународним потерницама”, каже се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да институционално насиље које се спроводи над српским народом и угледним Србима има за циљ да обешрабри и онемогући нашу борбу за право на живот на свом кућном прагу.

“Једина ствар која недостаје у овој хајци против господина Радоичића јесу докази. Измишљене и наручене приче којима покушавају да упрљају углед господина Радоичића и осталих Срба нису и неће никада бити докази. Оно што је Радоичићева једина кривица је то што је показао да га Приштина не може купити нити уплашити, и да је Српска листа политички објединила српски народ у намери да опстане и остане на Косову и Метохији”.

“Месецима уназад, због пораза на међународној сцени у намери да потврде некакву своју државност, косовски лидери покушавају да ту виртуелну државност демонстрирају применом насиља и дисциплиновањем Срба. Ипак, подсећамо их на речи из Горског вјенца којима се описује наш народ “Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал’ зубе поломи”, закључује Српска листа.

Подели на: