Најновије вести

Јединствено и сложно за Српску листу

Помоћник директора Кацнеларије за КиМ Душан Козарев посетио Косовско Поморавље

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију, Душан Козарев боравио 25.септембра у Косовском Поморављу, приликом чега је Србима поручио да треба да буду сложни и јединствени и да на предстојећим изборима гласају за Српску листу.Он је своју посету започео у Клокоту у пратњи представника локалне самоуправе и привремених органа, где је обишао вишечлану породицу Зорана Станковића, који производи апарате за домаћинство и наменске машине за угоститељство и друге намене, обећавши му материјалну подршку за даљи развој посла којим се бави. Потом је обишао такође вишечлану и породицу Зорана Китановића у селу Пасјану, на територији општине Партеш, упознавши се са њиховим проблемима и потребама, а у циљу пружања помоћи.

У сусрету са Србима у селу Шилову, које административно припада општини Гњилане, Козарев је такође истакао важност изласка на предстојеће изборе и важност тога да Срби гласају за Српску листу, која ће их заступати на најбољи могући начин у како је рекао приврменим институцијама у Приштини. Он је том приликом нагласио да ће држава Србија наставити да улаже и помаже Србе на Косову и Мертохији и да је држава Србија једина држава за Србе на КиМ, а Београд њихова престоница. Козарев је приликом посете Косовском Поморављу најавио отварање нових радних места за Србе на КиМ и стављање акцента пре свега на подршку младима и породицама са више деце у циљу обезбеђивања сигурније перспективе и останка на овим просторима.

-Биће нових улагања у домен пољопривреде али и другим сферама живота и рада наших људи на овим просторима- казао је Козарев током посте Косовском Поморављу.

Козарев је подсетио на план председника Републике Србије ,Александрав Вучића да се из државног буџета издовји око 100 милиона евра за реализацију 355 инвестициона пројекта намењена овдашњем српском становништву, а у циљу њиховог останка и опстанка на вековним огњиштима.

С.И.

Подели на: