Најновије вести

Јединством до пебеде

Изборна конвенција Српске листе у Лепосавићу

Српска Листа јеједина снага која брани српство на Косову и Метохији и зато изађимо на изборе 6. Октобра покажимо наше јединство и достојанство јер је то чврст темељ нашег опстанка и будућности на овим просторима, поручено је са предизборног скупа у Лепосавићу.
Лепосавић, 26. Октобра- У оквиру предизборне кампање за предстојеће парламентарне изборе на Косову и Метохији у Центру за културу Сава Дечанац у Лепосавићу одржана је прва конвенција на којој су представљени кандидати за посланике Српске Листе. Члановима и симпатизерима Српске Напредне странке у препуној Сали Центра за културу обратили су се Срђан Поповић, градоначелник Грачанице, Зоран Тодић, градоначелник Лепосавића, Миљан Ранђеловић и заменици директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић и Петар Петковић, као и кандидат за посланика Славко Симић из Лепосавића.
Скуп је почео интонирањем химне Боже правде у извођењу певачке групе КУД Копаоник из Лепосавића, а скуп је отворила Ана Радосављевић, добитница октобарске награде општине Лепосавић у домену културе.
Градоначелник Грачанице Срђан Поповић, поздрављајући све присутне истакао је да је Српска листа једина снага која брани српство на Косову и Метохији. ,,Морамо изаћи на изборе који су заказани за 6. Октобар и на њима показати своје јединство и достојанство јер само наша победа ствара чврст темељ сигурне будућности и опстанка на овим просторима,, казао је Поповић.
Наша најача национална победа на овим изборима биће освајање свих десет места у приштинском парламенту, а нашим противницима биће то највећи политички шамар, казао је Славко Симић, кандидат за посланика на предстојећим изборима, додајући, да јединство које је успоставио наш народ задњих годину дана нису успели да наруше ни антицивилизацијским таксама које су увели, ни покушајима да нам отму ,,Трепчу”, ни покушаји да нас прогласе геноцидним народом, успели смо да се одбранимо од свог тог зла, јер Српска листа зато и постоји, да брани и штити интересе своје државе и свога народа.
Миљан Ранђеловић, заменик директора Канцелрије за КиМ, пренео је поздраве председника државе Александра Вучића и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, што је пропраћено бурним аплаузом. ,,Сведоци смо да је предизборна кампања почела проблемима јер је наш колега Петар Петковић заустављен и задржан на Јарињу, али то нас неће обешрабрити , казао је Ранђеловић, додајући да ми одговарамо на то нашом снагом, јединством и достојанством.
Зоран Тодић, градоначелник Лепосавића овом приликом нагласио је да гласањем на овим изборима одлучујемо ко смо, шта смо и коме желимо да припадамо. Српска листа је настала из наше потребе да будемо непокорни и сложни , да не будемо косовари , ни косовски Срби, већ напросто Срби, јер кад неко крене на нас , мора да зна, да не удара на неке људе са маргине и периферије српског национа, већ на цео српски народ и српску државу .
Са закашњењем, због задржавања на административном прелазу Јаринње, на овом предизборном скупу говорио је и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који је дочекан одушевљењем и аплаузом свих присутних. Поручио је да морамо показати на изборима своју одлучност и глас дати људима из Српске листе који су остварени појединци у својим срединама и који ће наставити свој рад након избора у интересу свог народа. Република Србија, истакао је Петковић, наставиће свој инвестициони циклус на Косову и Метохију, градђом стамбеног простора, инфраструктуре, школа и обданишта и свега другог што је потребно овом народу, како сее није градило деценијама уназад.
У културно уметничком делу програма наступали су чланови Културно уметничког друштва Копаоник. В.Вукојевић

Подели на: