Најновије вести

Јевтић: Српска листа ће без обзира на све нападе остати јединствена, подршка Тодосијевићу

Потпредседник Српске листе и бивши косовски министар за заједнице и повратак Далобор Јевтић рекао је да се таргетиратње представника Срба наставља, али нажалост сада и уз подршку неких Срба.

 

 

Јевтић је на Фејсбуку написао да “уместо да се боре за слободу говора они подржавају инсталације у центру Приштине са нацртаном метом на челу честитом српском домаћину Ивану Тодосијевићу, а само зато што долази из Српске листе”.

“И док су управо појединци Србе и Српску листу називали разноразним погрдним именима, од тога да ће од нас правити кобасице до позивања на уништење ,монструма’, није се чула ни реч осуде, а камоли нешто више. Разумемо то да им буџети организација зависе од тога како раде па им је ваљда буџет највећи када су им Српска листа и Срби мета напада, али треба се понекад запитати да када нападају наше српске домаћине, нападају и себе и своје право на слободан живот на овим просторима”, написао је Јевтић.

Он је упитао и представнике НВО “Нова друштвена иницијатива”, који су учестовали у пројекту постављања инсталице у Приштини на којој је Тодосијевић означен као неко ко се користи говор мржње “да ли сте се упилати како ће се осећати Иван и његова породица када сте подржали, било прећутно или другачије, цртање мете на чело Ивану у сред Приштине”?

“Ако нисте, запитајте се. Српска листа ће, без обзира на све нападе и ударце, остати јединствена, јака и одлучна у одбрани права на живот и слободу и опстанак на Косову, а Ивану и његовој породици ћемо пружити сву потребну подршку”, поручио је Јевтић.

Подели на: