Јоксимовић: Протест у Тирани против мира у региону

Протест који је у Тирани против председника Србије Александра Вучића организовао опозициони косовски покрет Самоопредељење, протест је против мира, стабилности и развоја у региону, оценила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

 

Jадранка Јоксимовић је у изјави Тањугу, додала да тај протест, истовремено, представља и атак на вредности и тековине модерне Европе којима су, како каже, и Србија и Вучић безрезервно посвећени.

“Председник је боравком у Тирани још једном показао јасну жељу да максимално допринесе регионалној сарадњи, али је све очигледније да европске идеје мира, сарадње и дијалога не могу да се ‘приме’ и истински буду прихваћене код свих политичких заговорника великоалбанске идеје, која урушава темеље мирне, целе и недељиве безбедности Европе”, навела је министар Јоксимовићева.

Јоксимовићева је нагласила да ЕУ, отуда, не сме да – заокупљена сопственим темама, постане интровертна и да чека да невреме овако опасних идеја из дворишта Западног Балкана прође, мислећи да европска кућа неће осетити последице”.

Подели на: