Најновије вести

Још 7 преминулих и 372 новозаражених, најдужи полицијски час почиње у 17.00

Србија улази у седму недељу епидемије. Коронавирусом заражено је укупно 5.690 особа, а преминуло је 110. Најтежа ситуација је на југу Србије, али је, како кажу лекари ситуација под контролом. У 17.00 почиње забрана кретања која ће трајати до уторка у 5.00.

До 15 часова 17. априла, у Србији је регистровано укупно 5.690 случајева коронавируса. Од последњег извештаја тестирано 3.094 особа, од којих је 372 позитивно.

Преминуло је још седам особа, две особе женског и пет мушког пола.

Хоспитализовано је 3.765 особа, од којих је 122 на респираторима.

Међу зараженима коронавирусом је и 616 здравствених радника.

Тестирано укупно 32.566 особа.

Проценат смртности је 1,93 одсто, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

Нема оболелих у центру у Трбуњу
Поновљено је тестирање узорака штићеника центра за ометене у развоју Трбуњу код Блаца, и резултати показују да нико од штићеника није оболео.

У том центру заражено је 20 запослених.

“Тамо су наложене карантинске мере. Данас су тамо били и руски епидемиолози, Трбуње и Блаце су под посебном присмотром. Куршумлија, Житорађа и Прокупље су под контролом. Руски стручњаци дезинфикују сутра цело Блаце”, рекао је за РТС министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Нови бројеви телефона за информисање о стању заражених у Нишу
Кризни штаб за Нишавски и Топлички округ је током јучерашњег дана, због примедби грађана да тешко добијају информације о пацијентима који су хоспитализовани, одредио више бројева телефона путем којих грађани могу да се информишу о стању најближих који су у ковид или привременим болницама у Нишу.

Бројеви телефона су на званичном сајту Клиничког центра и сајту града.

Усмено ће здравствени радници сваког дана од 13 до 14 сати испред клиника – за пулмологију, анестезиологију, инфективне болести и физикалну медицину саопштавати податке, а испред Новог Клиничког центра од 15 до 17 сати.

Ускоро почиње конференција
Очекује се почетак конференције за медије на којој ће Кризни штаб објавити нове информације о епидемији коронавируса.

Први случајеви заразе појавили су се у Љигу. Мушкарац који је дошао из иностранства, који је нулти пацијент у општини Љиг, хоспитализован је у болници у Ваљеву.

Производња лека хлорокин, који се користи у лечењу коронавируса, почела је у Србији, саопштио је председник Александар Вучић.

Данас је почела кампања за донирање крвне плазме излечених, а премијека Ана Брнабић позвала је све који су победили коронавирус да помогну у лечењу оболелих и спасу животе.

У болници “Драгиша Мишовић” хоспитализовано је више од 300 оболелих од коронавируса, а у тој болници догодила се лепа ствар – лекари под скафандерима спасили су живот једне бебе.

Због празничне куповине продавнице и данас раде до 16 сати, а у 17 почиње најдужа забрана кретања и трајаће до уторка у 5 ујутру. Министар трговине Расим Љајић рекао је за РТС да је снабдевеност продавница више него добра.

Данас и у понедељак нема наставе на даљину на програмима РТС-а због предстојећих ускршњих празника, тако да ће основци и средњошколци, спојено са викендом, имати паузу од четири дана. Емитивање часова наставља се у уторак, 21. априла.

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је за Блиц да ове године неће бити враћања у школске клупе за процес редовне наставе. Распуст практично почиње крајем маја, када се завршава редовна настава, која је овог пута током ванредног стања била онлајн.

Подели на: