Још једна породица у Грачаници на мети пљачкаша

Синоћ око 21 сат опљачкана је кућа Стојана Петровића из Грачанице. Непознати починиоци су у кућу Петровића упали кроз прозор од спаваће собе, извршили преметачину, и са собом однели 700 евра и злато у вредности од око 450 евра.

 

Видно потрешени и уплашени чланови породице истичу за РТВ Грачаница да све учесталије пљачке плаше и забрињавају све мештане у општини Грачаница и да се оваквим догађајима мора стати на крај.

”При повратку кући затекли смо разбијено стакло на прозору од спаваће собе, отворен ормар, побацане кутије од накита, а онда смо установили да је нестао новац и златни накит који смо имали. Позвали смо полицију, дошли су и извршили увиђај. Уплашени смо и истраумирани, неретко остављамо кућу закључану, и после овога, питамо се шта би још могло да се деси”, прича за РТВ Грачаница Стојан Петровић.

Породицу Петровић је синоћ после полицијског увиђаја посетио и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

”Ово је још једна у низу пљачки, и нажалост и у овим празничним данима мештани немају мира. Инсистираћу да већ сутра одржимо састанак са представницима Кфора и полиције, јер ово мора да престане. У овом крају је ово већ трећа пљачка, нико од мештана наше оштине не сме да буде шиканиран, сматрам да полиција мора и превентивно да делује, а на нама је такође да инсистирамо да институције које се баве безбедношћу раде свој посао”, рекао је Поповић.

Полиција је извршила увиђај и очекује се да ће случај бити покренут.

Подели на: