Најновије вести

Још једно хапшење за наводни ратни злочин у Истоку

На Косову и Метохији ухапшена је још једна особа осумњичена за наводне ратне злочине у општини Исток. У питању је Ж. З., рођен 1954. године, бивши командир подстанице полиције у Ракошу 1998. и 1999 године.

 

 

Медији на албанском наводе да је ухапшен данас у селу Љубожда код Истока.

“Полицијски истражитељи Управе за истраживање ратних злочина, успели су да лоцирају и ухапсе осумњиченог Ж. З., рођеног 1954. године, осумњиченог за кривично дело ‘Ратни злочин против цивилног становништва’ почињен у периоду 1998-1999. у општини Исток”, наводи се у саопштењу дирекције полиције у Приштини.

Током рата на Косову и Метохији 1998-1999, додаје се у саопштењу, “осумњичени је био на дужности командира подполицијске станице у селу Ракош у општини Исток. Исти је доведен у канцеларије Управе за истраживање ратних злочина, где се очекује разговор са осумњиченима уз присуство браниоца”.

Друго хапшење на КиМ за 24 часа
Ово је друго хапшење у року од 24 сата, за наводно почињене ратне злочине у општини Исток.

Косовска полиција је синоћ саопштила да је на административном прелазу Мердаре ухапсила М. П., осумњиченог за наводне ратне злочине у општини Исток, који је током рата био шеф милиције у том граду.

Осумњиченом је, одлуком тужилаштва, одређено задржавање до 48 сати.

Бранилац Момира Пантића адвокат Небојша Влајић изјавио је да се његовом брањенику ставља на терет командна одговорност за одређене догађаје који су се десили током рата 1999. године у општини Исток.

Влајић је данас обишао ухапшеног Пантића који од рата на Косову и Метохији живи у централној Србији, али је, како каже, током ове 24 године више од 40 пута долазио на КиМ.

“То говори о томе да он нема осећање кривице, нити је имао чега да се плаши. Међутим, то наше унутрашње убеђење није довољна гаранција да нећемо бити ухапшени”, оценио је Влајић.

Он је Пантића обишао у притвору у полицијској станици у Приштини и присуствовао давању изјаве код специјланог јавног тужиоца.

Адвокат Влајић је пренео да ће јавни тужилац предложити одеђивање мере притвора ухапшеном Пантићу.

Седница за одређивање притвора биће одржана сутра у Основном суду у Пришштини у специјланом одељењу. Након тога ћемо се знати више појединости.

Подели на: