Најновије вести

Јовановић: Где је сада међународна заједница, гледају и смеју нам се, сутра нови протест

Након састанка са представницима полиције у Грачаници због хапшења Драгише Миленковића, окупљеним мештанима обратила се испред Локалног одбора за безбедност за Кишницу Снежана Јовановић уједно и одборница из Српске напредне странке, која је казала да је постигнута само једна позитивна ствар, а то је да се ухапшеном Драгиши Миленковићу доставе лекови.

 

 

Јовановић истиче да је у присуству члана породице, председника ПО града Приштине Новака Живића и председника ПО града Липљана Милана Јоксимовића одржан састанак са представницима полиције.

“У овој полицијској станици кажу да нема информације, да нису обавештени, да је дошла јединца из Приштине. Оно што могу да закључим, да нису информисани и да нису настројени нас да заштите. Морам да кажем да су сви полицајаци сарађивали, осим заменика командира полицијске станице који није желео да се представи, док они о нама знају све, а командир полицијске станице Братислав Трајковић је данас на боловању. Зашто неће Братислав Трајковић са Србима да разговара, ако неће Суља, зашто неће он”, упитала је Јовановић.

“Дошла сам празних џепова, решила сам овде и да умрем, али како, поред овакве полиције, како, не можемо да живимо а не можемо ни да умремо. Шта то ради ова Полицијска станица, шта раде безбедносне снаге на Косову, шта то ради међународна заједница, где је ОЕБС, УНМИК. Гледају и смеју нам се и желе да будемо истребљена животињска врста, а од свих смо старији као нација, нарочито од те Америке”, поручила је Јовановић.

Јовановић истиче да је током разговора постигнута и једна позитивна ствар.

“Једини што је позитивно договорено, је то да ће припадници полицијске станице у Грачаници одвести рођаку Драгише, да однесе извештај и терапију коју су побацали по кући. Рекли су да ће звати станицу у Приштини, и да ће нам дати инфоромације”, рекла је она.

Јовановић додаје да ју је заменик командира Суља, оптужио за организовање данашњег скупа, па се пита да ли је она следећа на листи за хапшење.

Протесни скуп у Грачаници је завршен, а како је најављено следећи ће бити одржан сутра у 12 часова.

Подели на: