Најновије вести

Јовић и Симић обишли општину Вучитрн у Прилужју

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић заједно са начелником косовскомитровичког округа Славком Симићем разговарали су са председником Привременог органа општине Вучитрн у Прилужју Ацом Мишићем и директорима установа које функционишу по систему Владе Републике Србије.

 

Посету су започели обиласком вртића “Цар Константин и Царица Јелена “, коме су и донирали неопходне кревете јер су преко потребни због великог број деце. Затим су обишли и ОШ “Вук Караџић”, којој је донирана интерактивна табла за потребе наставе.

Јовић и Симић су обишли социјално угрожене породице , али и породицу којој је дониран трактор , купљен средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

“Прилужје је стуб опстанка за Србе на Косову и Метохији. Заинтересовани смо да сазнамо како живе обични људи у свим српским срединама, како опстају и шта је то што им је најпотребније у овом тренутку. Постоје породице које су ненамерно запостављене. Одлука Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије је да допре до свих грађана, да се упознамо са њиховим проблемима и да покушамо да решимо све те проблеме. Канцеларија за КиМ сада у позицији да решава проблеме , јер је држава Србије економски консолидована . У наредном периду ћемо се потрудити да дођемо до сваке српске средине. Највећи проблеми јесу незапосленост и одлазак младих. Кључ опстанка Срба на КиМ јесте останак младих на Ким”, рекао је заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић.

Подели на: