Најновије вести

Јовић: Наставићемо да помажемо Медицинском факултету у Косовској Митровици

Влада Србије наставиће да на сваки начин подржава функционисање нашег здравственог и образовног система у јужној покрајини, изјавио је данас Дамјан Јовић, заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, на свечаној академији поводом 50 година Медицинског факултета Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици.

 

“Влада Србије препознаје и високо вреднује ваш рад и посвећеност, а подршка државе вашем функционисању и унапређењу услова у којима радите и у наредном периоду неће се огледати само у љубазним речима подршке, већ пре свега у све значајнијој финансијској подршци, како институцији у целини, тако и сваком појединцу који то својим радом, залагањем и резултатима заслужује”, казао је Јовић.

Данашњи јубилеј, према његовим речима, сведочи о истрајности нашег народа и државе у намери да ствара, изграђује и јача своје институције и стубове свог постојања и опстанка на КиМ.

Он је додао да је Медицински факултет понос јединог српског универзитета на КиМ, јер генерације наших лекара и научних радника које је изнедрио делиле су у најтежим временима судбину државе и народа, бринући о здрављу и животима људи у покрајини.

Јовић је на професоре апеловао да, осим знања, студентима наставе да преносе свест о значају професионалне етике и морала, како би квалитетна здравствена услуга остала доступна свима, без обзира на животну доб, социјални или материјални статус.

“У времену у коме живимо постоји тенденција да се све комерцијализује, и у таквим околностима значај материјалног и улога новца у свему постају мерило успеха у мери у којој то често доводи у искушење професионалну етику и морал сваког појединца”, констатовао је Јовић, подсетивши на античку изреку “да тамо где новац влада, врлина умире”.

Јовић је студентима и професорима Медицинског факултета у Косовској Митровици пренео честитке председника, Владе Србије и директора Канцеларије за КиМ поводом овог значајног јубилеја.

Подели на: