петак, 16. априла 2021. | 23:07

Јовић у селу Бање: Приоритет нам је да млади људи овде остану

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић наставио је данас посету Косову и Метохији обиласком општина Србица и Вучитрн.

 

Јовић ће, најпре, у селу Бање, у згради Општине Србица одржао састанак са члановима Привременог органа ове Општине и директорима школа, обданишта, јавних предузећа.

“Наш циљ у овој години је да дођемо до сваког човека, сваког геађанина, до људи којима је помоћ најпотребнија. У том смислу инструкција је и државним органима да се спусте међ народ, да неводе бесмислене расправе међу собом, већ да се окрену обичном човеку и да виде какве су побребе људи који овде живе у најтежим околностима онох људи који су стуб опстанка и останка на Косову и Метохији и у том смислу и данас се трудимо овде у општини Србица да поразговарамо са обичним људима и обиђемо неке породице, оне које смо већ помогли и оне којима је помоћ потребна”, рекао је Јовић

Он је рекао да је за ову годину планирано да се помогне реновирањ ОШ “Милун Јакшић” као и изградња зграде за средњу школу у Сувом Грлу.

“Консолидацијом државе све више смо у прилици да улажемо у ове микро средине и успемо да нашим људима обезбедимо најбоље могуће услове за живот, са приоритетним задатком да млади људи овде остану и имају пристојне услове за образовање. А помоћи ће мо и пољопривредницима. Циљ нам је да нам се овде рађају деца, да људи остају и живе у нормалнијим условима”, истакао је Дамјан Јовић.

У селу Бање, у згради Општине Србица одржан је састанак са члановима Привременог органа ове Општине и челницима јавних предузећа где су се договорили да ће захтеви који иду према Влади Републике Србије бити ригорозно проверавани и на тај начи учинити све да помоћ стигне на право место.

“Нама је битно да знамо и то шта народ мисли о политичким представницима, па да они који не раде добро буду замењени са онима који ће то радити са више ентузијазма, са више воље и одговорности. Ми ћемо све надгледати како се злоупотребе бар свеле на минимум а наш народ живео сваким даном све боље и боље чак и у енклавама где је живот најтежи”, закључио је Јовић.

Подели на: