Најновије вести

К.Митровица: На Приштинском универзитету ове године више бруцоша, сви на буџету

За студенте Приштинског универзитета почела је академска година.Ове године уписано је више од 1100 бруцоша, што је за неких 10 процената већи број студената него претходне године, и сви су на буџету Владе Републике Србије.

 

За ове младе људе почело је ново раздобље у животу. Они не крију задовољство што ће постати академски грађани.

“Уписала са студије психологије, што ми је и била жеља, на буџету сам па је задовољство веће”, каже Јована Симић.

Филип Гаљак је уписао енглески језик и књижевност и он не крије задовољство. А Ивана Марјановић каже да за њу ово није ништа ново јер је већ стекла једну факултетску диплому, ово јој је други пут да постаје студент.

На Филозофском факултету уписана је шестдесета генерација бруцоша. Уз индексе добродошлицу им је пожелео продекан за наставу Филозофског факултета професор др Владан Виријевић.

“Ви данас отварате једно ново поглавље у свом животу, поглавље које ће бити испуњено лепим искуствима. На том путу биће и потешкоћа и недоумица, ми смо ту да вам помогнемо да на том путу истрајете”, поручио је бруцошима професор др Владан Виријевић.

На факултетима Приштинског универзитета прву годину основних академских студија похађа знатно више студената него претходне године.

Проректор за наставу професор др Јован Базић каже да су задовољни овогодишњим уписом студената.

“У првој години основних академских и интегрисаних студија уписано је 1106 студената. То је за 93 студента више у односу на прошлу годину. Највеће интересовање је било за Медицински факултет, затим за неке студијске програме попут информатике и психологије”, рекао је Божић.

Одлуком Министарства просвете Владе Републике Србије ова година је на Приштинском универзитету проглашена за годину отвореног уписа, што значи да су сви који су стекли раво на упис на буџету.

Подели на: