субота, 18. септембра 2021. | 21:55

К.Митровица: Повређени Срби стабилно, има их још у Зубином Потоку

Двојица Срба, рањених јутрос у Зубином Потоку у пуцњави припадника косовске полиције, Бобан Јанићијевић (1976) и Раденко Миловановић (1979), који су примљени у КЦБ Косовска Митровица, стабилно су и ван животне опасности.

 

Јанићијевић је примљен са отвореним повредама леве потколенице, а Миловановић са затвореним повредама десне потколенице, рекао је заменик директора КЦБ Косовска Митровица др Златан Елек. Оба пацијента су, како је додао, у стабилном стању, и у току су дијагностички процеси.

“Имамо информације из Дома здравља Зубин Поток да има доста грађана који су задобили лакше телесне повреде и податке да је начињена велика материјална штета на кућама и објектима у општини Зубин Поток и на возилима која су била уредно паркирана поред пута”, рекао је Елек.

Елек каже да још увек немају информације о тачном броју повређених приликом акције специјалних јединица РОСУ.

“У више наврата смо покушали да успоставимо везе са општином Зубин Поток, али те везе су биле ометане. Ови пацијенти су повређени два-три сата пре него што су довежени у КЦБ, јер је постојала опструкција од стране специјалних јединица РОСУ да се они превезу до Клиничко-болничког центра па су морали да буду збринути у Дому здравља Зубин Поток, јер је тај правац био затворен чак и за транспорт пацијената”, објаснио је Елек.

Елек очекује још пацијената и наглашава да су сви лекари спремни.

“Имамо довољно материјала за збрињавање наших пацијената и евентуално повређених који би требало да стигну у Клиничко-болнички центар”, рекао је Елек и додао да су добили информацију и да је бивши припадник српске полиције преминуо у Лепосавићу од последица срчаног удара када је чуо за догађаје.

Информације које пристужу из Зубиног Потока говоре да је седам лица, случајних пролазника, претучено и преведено и да је начињена огромна материјална штета. Последња информација је да су се јединце РОСУ повукле из Зубиног Потока.

Подели на: