Најновије вести

Какве нам то поруке шаљу

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао амбуланту у Старом Грацком

 

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, заједно са чланом председништва Српске листе Срђаном Поповићем и директором КБЦ Приштина-Грачаница Братиславом Лазићем, обишао је здравствену амбуланту у Старом Грацком, која је обијена по четврти пут, други у последњих недељу дана
Петковић је након разговора са медицинским особљем, рекао да српске амбуланте, у којима се лече и Срби и Албанци, сметају само онима којима смета и српски народ. Они демолирају прозоре, улазе у амбуланту, газе лекове и уништавају опрему, а ништа не односе. Све ово, рекао је он, јасно говори да циљ није пљачка, већ је циљ да се пошаље порука, као што су послали поруку кад су пре недељу дана оставили секиру у амбуланти.
Петковић је упитао и шта више треба да се деси Србима у Старом Грацком, почевши од стравичног злочина над жетеоцима, па све до разних пљачки, демолирања оваквих објеката и оног познатог догађаја када је шестомесечној беби испрскан бибер спреј у очи.
-И овај догађај у Старом Грацком десио се исте вечери када је нападнут младић у Косовској Митровици и избоден ножем, а такође у тој истој вечери су запалили и триста бала сена Србину у Племетини. Јасно је да су највише одговорни, за све ово што се дешава, за тај екстремизам Албанаца према Србима и ту шовинистичку мржњу, албански политичари који својим неодговорним изјавама и провокацијама само подгревају ситуацију на Косову и Метохији, која се прелива на албанско друштво и онда сведочимо оваквим нападима из дана у дан, истиче Петковић.
Члан председништва Српске листе Срђан Поповић, каже да је срамота да по други пут за недељу дана обија здравствена амбуланта.
-Очекивали смо да ће бити ухапшени они који су ово урадили пре само недељу дана и да ће нас данас позвати из полиције и рећи да је случај решен. На жалост одговор смо добили, тако што је поново обијена амбуланта и изнова послат сигнал нашим сународницима у Старом Грацком да нису пожељни овде. Ствара се једна атмосфера да је систем немоћан да се бори са ситним провокаторима, са људима који нападају институције које су ту да помажу свима. како онда да очекујемо да ће се решити неки крупнији злочин, нагласио је Поповић.
Директор КБЦ Приштина -Грачаница проф. др Братислав Лазић каже да када се догоде овакве ствари, у било којој средини, а посебно у средини као што је Косово и Метохија онда то отвара још једну тему за размишљање.
-Када се нападају установе које се баве лечењем људи без изузетка, онда се отвара и питање степена фрустрације оних који имају основни задатак, да наруше, уруше и сруше нашу заједницу на овде, и који је све већи и већи. Напад на здравствену установу значи да сте веома исфрустрирани и озлојеђени, што опет значи да нисте до сада успели да остварите неке своје жељене и зацртане циљеве, рекао је Лазић осудивши вандализа, који је, како је истакао, непримерен било ком делу света.

М.Ч.

Подели на: