Најновије вести

Камиони са робом из централне Србије и даље на административним прелазима

На административним прелазима и даље блокада за теретна возила која превозе робу из централне Србије. Акција косовске полиције синоћ у Звечану узнемирила грађане.

 

 

Приштина је дозволила улазак на КиМ камионима са српским регистарским ознакама, који превозе инострану робу која није српска, док и даље важи забрана за производе из Србије.

Путнички саобраћај у оба смера одвија се нормално уз појачану контролу косовске полиције.

Акција косовске полиције синоћ у Звечану уз већи број припадника специјалних косовских снага узнемирила је грађане. Главна улица у Звечану била је блокирана са обе стране.

Косовски министар унутрашњих послова Џељај Свечља објавио је на свом званичном Фејсбук налогу да је Специјална јединица Косовске полиције у аутомобилу београдских таблица у Звечану пронашла одређену количину муниције и експлозива.

Регионални заменик директора Косовске полиције за Север Ветон Ељшани изјавио је да је акција полиције у Звечану спроведена због сумње на крађу возила. У међувремену, истрагом је утврђено, како је рекао, да је у возилу београдских регистарских ознака пронађена велика количина оружја, муниције и експлозивних направа, те да је и због тога акција спроведена, а не због наводних хапшења.

Радош Петровић, који је први ухапшен 29. маја у Звечану, уз положено јемство након 26 дана пуштен је на слободу.

Ухапшеном Ненаду Орловићу из северне Митровице јуче је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

У Грачаници и јуче одржан скуп у знак протеста због хапшења суграђанина Драгише Миленковића.

Срби на северу КиМ не одустају од својих захтева да се специјалне јединице косовске полиције повуку из општинских зграда, онемогући рад градоначелника који су нелегитимно изабрани на последњим изборима и ослободе ухапшени Срби.

Подели на: