Најновије вести

Канцеларија: САД и ЕУ одговорне за хапшење Софронијевића

Аљбин Kурти са својим специјалним полицијским јединицама пуки је извршилац хапшења Србина из Звечана Срећка Софронијевића, док су прави налогодавци и директно одговорни за његово притварање Сједињене Америчке Државе и Европска унија који су овог и многе друге виђене Србе са севера Kосова и Метохије нагнали у Kуртијеву замку и његове казамате!

 

 

Приштина терети Срећка Софронијевића за наводно кршење тзв. уставног поретка тзв. Kосова, само зато што је бранио свој дом када је Росу 13. октобра 2021. упала у Звечан и бацала сузавац на Србе и тада упуцала Срећка који је био животно угрожен.

Срећко Софронијевић је један од бројних Срба који су у претходном периоду на миран и демократски начин бранили своје право на живот, али сви они су постали жртве Kуртијеве србомрзачке политике. Док су они који су пуцали на Србе и српску децу слободни, Срећко Софронијевић, који је чувао своје дете, данас је у притвору.

Српски отпор Kуртијевом зулуму довео је и до мирних протеста и барикада као израза вапаја српског народа да их међународна заједница чује.

Да будемо сасвим прецизни, ЕУ и САД су 28. децембра 2022. године дали чврсте писане гаранције државном руководству Србије да неће бити хапшења нити прогона Срба са севера Kосова и Метохије због учешћа на мирним протестима и барикадама којима су само бранили свој кућни праг.

У тачки четири поменутих гаранција се недвосмислено наводи:

“Поздрављамо уверавања руководства Kосова који су потврдили да нема листи косовских Срба за хапшење или процесуирање због учешћа на мирним протестима/барикадама”.

Управо због ових гаранција и речи коју су дале најмоћније државе света, председник Александар Вучић замолио је Србе са севера KиМ да барикаде повуку, што су они и учинили, невољно, али слушајући своју државу Србију и свог председника, али и тада упозоравајући читав свет да Приштина неће стати и да ће бити изложени бруталном прогону.

Од тог тренутка траје непрекинути терор и хапшења свих виђених Срба са севера Kосова и Метохије, док и Европска унија и САД немо посматрају овај прогон српског народа, правећи се невешти да се 28. децембар 2022. није догодио.

Због њихових лажи, обмана и лицемерства, још једна честита српска глава налази се у Kуртијевом казамату, постајући жртвом не само Аљбина Kуртија, већ међународних сила које мисле да могу да се играју животима нашег народа у покрајини и да газе договоре и споразуме које су сами донели и гарантовали.

Данас смо сведоци да гаранције и реч најмоћнијих земаља света падају пред силом и терором Приштине, а да права и правде за Србе на Kосову и Метохији нема.

Подели на: