Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Деца са КиМ у Ивањици

Канцеларија за Косово и Метохију је у сарадњи са општином Ивањица организовала седмодневно рекреативно путовање и школу пливања у Ивањици за укупно 500 деце узраста од 10 до 12 година са простора КиМ.

 

 

Деца ће бити подељена у 5 група по 100 ученика, а смењиваће се на недељу дана.
Малишанима ће током боравка у овом граду бити обезбеђена школа пливања, уз организовање низа додатних активности, као што су радионице са аниматорима, обилазак знаменитости Ивањице и околине и друге спортско рекреативне активности.

Прву групу ђака која већ борави у Ивањици обишла је помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов и том приликом изјавила да Канцеларија наставља са организовањем рекреативних путовања за нашу децу са КиМ, како би им оплеменила слободно време.

– Изузетно сам срећна што данас видим осмехе на лицима наше деце са простора Косова и Метохије која живе у специфичним условима, уз бројна ограничења. Већина ове деце никада није напустила ни територију своје општине, зато сам уверена да ће бројне активности које смо припремили за ове малишане имати позитиван утицај на њихов раст и развој – истакла је Миладинов.

Она је подсетила да је Канцеларија за КиМ прошле године организовала низ путовања за готово 500 деце из јужне српске покрајине.

-Канцеларија за Косово и Метохију је уз помоћ партнера прошле године организовала низ путовања за готово 500 деце школског узраста и студената са Космета који су боравили на Тари, у Сутомору, Ивањици, а део њих боравио је и у Београду, у оквиру летњег кампа „Србија те зове“. Све ово чинимо зато што нам је важно да улажемо у младе, јер су они наша будућност – закључила ја Светлана Миладинов, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: