Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Деца са Косова и Метохије у Сутомору

Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са хуманитарном организацијом “Српска солидарност” организовала је путовање на море за децу из социјално-угрожених породица са територије КиМ.

 

Укупно осамдесеторо деце школског узраста борави седам дана у Сутомору у Црној Гори. Ђаци су подељени у две групе због епидемиолошких мера, прва група јуче је завршила летовање док је друга група стигла.

Током боравка на приморју, њима је организован и низ едукативно-забавних активности.

Децу је обишла помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију, Светлана Миладинов и том приликом поручила да је за Канцеларију и њу лично један од приоритета да деца из наше јужне покрајине имају боље услове за одрастање.

– Свесни смо да млади са Космета живе у тежим условима и околностима него млади у другим деловима Србије. Зато је наш задатак и обавеза којој смо са задовољством посвећени да нашој деци са Косова и Метохије омогућимо срећније одрастање. Због тога смо се и потрудили да им организујемо овај пут, а посебно ме је дирнуо то што већина деце из ове групе никад нису била на мору – истакла је Миладинов.
Она је навела да су путовања младих са својим вршњацима важна и за социјализацију деце.

Због тога је ово само једно у низу путовања за децу из социјално угрожених породица са простора Косова и Метохије које је организовала Канцеларија за КиМ у сарадњи са партнерима.

Претходно је две стотине деце боравило на Тари, а овакве активности ће се спроводити и убудуће, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: