Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Косовска полиција задржала на Јарињу Слободана Веселиновића, интерно расељено лице са КиМ

Припадници Косовске полиције задржали су данас на административном прелазу Јариње Србољуба Веселиновића (80), интерно расељено лице са Косова и Метохије, са боравиштем у Крагујевцу, под оптужбама за наводна имовинско-правна питања, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

 

Веселиновић, иначе расељено лице из Горњег села код Призрена, јутрос је са синовцем кренуо на Косово и Метохију, али је задржан на Јарињу.

Према последњим информацијама са терена, Србољуб Веселиновић (80), интерно расељено лице са Косова и Метохије и даље се налази на административном прелазу Јариње, где га је задржала Косовска полиција која му не дозвољава да настави пут док не изврше, како је речено, “додатне контроле”. О свим новим информацијама у вези са овим случајем обавестићемо јавност, истиче се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију истиче да је недопустиво овакво поступање према човеку у деветој деценији живота.

“На делу је наставак прогона и одмазде према Србима са Косова и Метохије, који се хапсе без икаквог правног основа, под лажним оптужбама и намештеним сведочењима. Са тим у вези је и данашња пресуда Ристу Јовановићу који је осуђен на срамну казну од шест месеци затвора, само зато што се успротивио противправном претресању и малтретирању монахиње на Газиместану и показао наклоност према Србима и Србији. Сада је јасно због чега Аљбин Курти у Бриселу није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране уздрже од акција које би могле да изазову дестабилизацију на терену, јер све што Приштина ради, ради са намером да изазове дестабилизацију на простору Косова и Метохије”, наводи се у саопштењу.

О томе, како се истиче у саопштењу, говори и пораст броја тешких инцидената на простору покрајине, а задржавање Веселиновића, уз срамну пресуду Јовановићу, најсликовитије су сведочење са каквим се прогоном и одмаздом сусрећу Срби на КиМ, или они који су наклоњени Србији.

Подели на: