Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Међународна заједница мора да обузда Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба

Једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у покрајини са коначним циљем да се они застрашивањем и свакодневним терором заувек протерају са својих вековних огњишта, саопштено је из Канцеларије за Косово и Меотхију.

 

 

У прилог томе говори и најновије привођење младог Србина, Стефана С. (27) због мајице са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана. Њега је Куртијева полиција зауставила на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен где живи, привела га и држала га више од два сата у полицијској станици, запретивши му пријавом због како су рекли “вређања по националној основи” “, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Меотхију указала је на чињениду да “док Куртијева специјална полиција пуца у Србе, српску децу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице? То је реалност у којој Срби на северу КиМ живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница”.

Из Канцеларије сматрају да би светска јавност и представници међународних организација морали да разумеју апсурдну чињеницу да се Срби на КиМ хапсе произвољно без икаквог и права и основа – због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

“Уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира на овим просторима, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним деловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене”, стоји на крају саопштења Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Подели на: