Најновије вести

Канцеларија за КиМ: На путу ка Ски центру Брезовица графити УЧК

На путу ка Ски центру Брезовица исписани су графити који величају терористичку организацију УЧК и то на асфалтном путу, као и на помоћном објекту уз сам пут, што је изазвало велику забринутост мештана Штрпца, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

 

 

Како се наводи у саопштењу, овај притисак и нови у низу инцидената Канцеларији су пријавили забринути мештани Сиринићке Жупе који овај гест “доживљавају као још једну у низу провокацију и притисака, али и застрашивање којима су готово свакодневно изложени”.

“Умногоме отежан живот Срба у Штрпцу који су последњих годину дана изложени готово свакодневном прогону, упадима Росу, политичким процесима и прогонима, сада се и на овај начин онеспокојавају с јасним циљем да напусте свој кућни праг, али су они одлучни у намери да остану и опстану на својим вековним огњиштима. Како то да је на Косову и Метохији дозвољено исписивање графита који величају терористичку организацију УЧК, од које је српски народ у покрајини трагично пострадао и да за то нико не одговара, али је забрањено свако помињање и инсистирање на Заједници српских општина, као и качење било каквих амблема који асоцирају на ову ЗСО, чије је формирање верификовано и од стране Европске уније? Нема сумње да у Приштини уместо о ЗСО сањају о злочиначкој УЧК и да не постоји ни политичка ни друштвена воља да се злочинци, злочини и политика страха једном заиувек пошаљу у прошлост”, наведено је у саопштењу.

Канцеларија за КиМ очекује да се према исписивању графита УЧК у српским срединама јасно определе међународни представнивници, а надлежни органи санкционишу одоговорне.

Подели на: