петак, 09. јуна 2023. | 04:19
Најновије вести

Канцеларија за КиМ: На самопроглашеном Косову се ствара клима сегрегације, правне несигурности и насиља

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила данас да о правој природи самопроглашене косовске независности сведоче јучерашњи и данашњи напади на српску имовину на Косову и Метохији, којима се Србима поручује да су грађани другога реда и да за њих нема заштите од албанске самовоље и насиља.

 

“И графит „Косово је Албанија“ на помоћном објекту српске основне школе у Преоцу и противзаконито рушење куће Јовице Менковића у Церници плод је исте политичке климе која се на самопроглашеном Косову годинама континуирано ствара, а то је клима сегрегације, правне несигурности и насиља.

Србима се све чешће на овај начин поручује да за њих нема места на албанском самопроглашеном Косову, а кривци су они који у јавност упућују антисрпске политичке поруке и славе културу злочина и насиља, оличену у некадашњој УЧК.

Још једном захтевамо од међународне заједнице и њених представника на Косову и Метохији да почну да оштрије реагују на шовинистичке поруке албанских политичких лидера у Приштини и да коначно почну да раде на стварању функционалног мултиетничког друштва у нашој јужној покрајини.

Подмукли и кукавички напади на српску имовину и људе који никоме нису учинили никакво зло неће застрашити српски народ на Косову и Метохији, а Србија ће наставити да чини све да своје грађане охрабри и помогне у намери да остану и опстану на земљи предака”, стоји у саопштењу Канцеларије.

Подели на: