Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Напади на СПЦ су и напади на српски народ

Обијање цркве Свете Параскеве у Гојбуљи још један је у низу нецивилизованих и вандалских напада на објекте Српске православне цркве на КиМ и позивамо полицијске органе привремених институција у Приштини да коначно расветле овај, али и друге случајеве таквог беспризорног понашања, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Напади на СПЦ су и напади на српски народ у целини у јужној покрајини и имају недвосмислено за циљ да се обешрабре они Срби који су намерни да остану у својим домовима и наставе да живе на огњиштима својих предака.

Такође, овакви вандалски чинови обијања, паљења верских објеката, напади на свештенство у српским црквама и манастирима на КиМ јасно показује и како би они који се упињу на све начине да уђу у УНЕСКО „сачували“ културне и верске објекте СПЦ и српског народа, као споменика и показатеља вишевековног живота и трајања на тим просторима.

Канцеларија за КиМ осуђује нови напад на објекте СПЦ на Косову и Метохији и још једном позива међународну заједницу и њене представнике на Косову и Метохији да реагују и заштите, како сакралне објекте, тако и представнике СПЦ и српски народ у покрајини, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подели на: