Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Отворена реновирана и адаптирана амбуланта у Видању

У повратничком селу Видање, у општини Клина, данас је отворена комплетно реновирана и адаптирана здравствена установа, средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Канцеларија за Косово и Метохију покренула је пројекат обнове свих напуштених или затворених сеоских амбуланти у српским срединама у покрајини како би се повећао ниво здравствене заштите.

У саопштењу Канцеларије за КиМ наведено је да је прва таква реконструисана амбуланта у селу Видање отворена данас и да је примила прве пацијенте. Она примарном здравственом заштитом покрива око 250, углавном старијих житеља овог краја, који су претходно ишли у домове здравља у Осојану или у Гораждевцу.

“У наредном периоду представници Канцеларије наставиће са обиласком и пописаће све сеоске амбуланте којима је потребно реновирање, а постоји потреба за њиховим радом. Циљ је да се оне доведу у функционално стање и да наши сународници имају на раполагању лекаре и медицинско особље, које ће им у сваком тренутку бити на располагању”, истакла је Светлана Миладинов помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: