Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Политичари из Приштине не желе и нису у стању да заштите Србе

Нова серија напада на повратничке породице Срба на Косову и Метохији сведочанство је о угрожености најрањивије категорије становништа у покрајини и показатељ лицемерја и лажи политичара из Приштине, који нити желе, нити су у стању да заштите ни Србе, ни њихову имовину, саопштила је данас Канцеларија на КиМ.

 

 

Претходних дана на мети изгредника нашла су се имања две повратничке породице у засеоку Ћерановици, повратничког села Клобукар, код Новог Брда. Дом Сретена Стојиљковића испрскан је нафтом, као посебан вид застрашивања и претње, а помоћни објекат у ком чува дрва и алат је обијен и похаран.

Његовом комшији Божидару Здравковићу дом је, такође, обијен и украден му је електрични шпорет.

Ови примери слика су и прилика реалног живота Срба повратника на територији Косова и Метохије. Ти примери неће се наћи у писмима политичара из Приштине, које интензивно шаљу међународној јавности, али Канцеларија за Косово и Метохију неће дозволити да се за проблеме Срба не чује и увек ће и на сваком месту истицати с каквим се антицивилизацијским поступањем суочавају Срби на територији Косова и Метохије.

Уместо да им се осигурају основни услови за живот и гарантује безбедност, Србима повратницима се серијом напада шаље порука да на територији Косова и Метохије нису добродошли. Уместо одрживог повратка, они се нападима за које нико не одговара, на један перфидан начин одвраћају од останка и опстанка на својим огњиштима. И то никаква писма не могу да сакрију.

Подели на: