Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Представљени програми подршке привреди у Доњем Кусцу и Грачаници

Представници Канцеларије за Косово и Метохију из Сектора за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју обишли су у уторак општину Гњилане, где су у месту Доње Кусце одржали скуп на коме су представили програме подршке привреди и пољопривреди које спроводи Канцеларија за КиМ, док су у среду програме Канцеларије представили и у Грачаници.

 

 

Скупу у уторак присуствовали су пољопривредници, привредници и сва заинтересована лица са подручја Гњилана, Косовске Каменице и Косовске Витине како би се информисали о свим процедурама за пријаву на конкурсе за доделу подстицаја у виду машина и опреме за развој привреде, предузетништва и прерађивачких делатности у области прехрамбене индустрије.

Ово је уједно била и прилика да представници Канцеларије за КиМ из прве руке чују са којим се проблемима сусреће српска привреда у Косовском Поморављу како би могли да унапреде програме и прилагоде подстицајна средства и спремније одговоре на изазове и захтеве локалне заједнице.

Спровођење оваквих пројеката има за циљ побољшање општих услова живота наших људи у Косовском Поморављу који се превашодно баве пољопривредом, као и стварање услова за отварање нових радних места и упошљавање младих.

Након скупа, представници Канцеларије за КиМ су са управницом Народне кухиње „Мајка девет Југовића“, Светланом Стевић, обишли комплекс фарми и објеката за прераду производа, захваљујући којима ова кухиња свакодневно прехрањује 2.000 социјално угрожених лица.

Како би се се повећао капацитет рада кухиње у плану је финасирање пројекта изградње овчарника за 350 оваца средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

Представници Канцеларије су у среду, током састанака у Грачаници, са заинтересованим привредницима и пољопривредницима разговарали су и о пласману и откупу производа.

Подели на: