Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Разваљена капија на уласку у црквени посед у Призрену

Антисрпска и антицивилизацијска хистерија ма Косову и Метохији не јењава упркос упорним апелима званичног Београда на смиривање тензија и заустављање напада на Србе, њихову имовину и објекте Српске православне цркве, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

 

 

Најновији у низу инцидената, открила је група ходочасника која је отишла у обилазак цркве Светог Спаса у Призрену, у насељу Поткаљаја и тамо затекла разваљену гвоздену капију на уласку у црквени посед.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева брзу реакцију полиције, којој је пријављен случај и најоштрије санкције за извршиоце овог злодела.

Ова црква је више пута била на мети вандала, раније је откинут крст, а пре тога су и украдена врата са капије.

Иначе, овај споменик културе од изузетног значаја албански екстремисти су запалили и тешко оштетили током мартовских немира 2004. године.

Од почетка године ово је 13. напад на објекте Српске православне цркве, што недвосмислено показује степен верске и националне нетолеранције Албанаца према Србима на Косову и Метохији.

Притисци на српски народ и угроженост верских објеката расту из дана у дан, а албански политичари додатно појачавају међуетнички раскол покушајима да оптуже Београд за сву своју неспособност да на простору КиМ обезбеде миран суживот за људе свих националности, стоји у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију.

Подели на: