Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Срамна казна Крстићу, жртва политичког прогона из Приштине

Канцеларија за Косово и Метохију изражава најдубље огорчење и протест због срамне казне од 14 и по година затвора на коју је данас пред Основним судом у Приштини осуђен Златан Крстић због наводног злочина над цивилима.

 

У саопштењу Канцеларије за КиМ се наводи да је Златан Крстић осуђен на драконску казну затвора иако га ниједан од двадесетак сведока није препознао као починиоца злочина нити видео у извршењу злочина који му се ставља на терет.

На овај начин њему је ускраћено, како се наводи, право на правично суђење, а сам Крстић још једна је жртва политичког прогона из Приштине.

“Поново се на делу показује да се Србима на Косову и Метохији суди по етничкој линији, а да судије пресуде доносе без утемељења на чињеницама и доказима”, истиче се у саопштењу.

Адвокат кога је Крстићу ангажовала Канцеларија за Косово и Метохију уложиће жалбу на ову пресуду која је драстични пример пристрасности и острашћености судских инстанци у Приштини.

“Оваквим судским одлукама Србима се јасно шаље порука да на Косову и Метохији за њих нема места, ни права ни правде. Према Србима се исказује отворени анимозитет и нетрпељивост, а ова пресуда као и оне пре ње имаће озбиљне импликације на повратак Срба на Косово и Метохију”, закључује Канцеларија за КиМ.

Подели на: