Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Срамотно поступање косовске полиције у Шилову

Недопустиво је и срамотно данашње поступање косовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању, саопштила је Канцеларија за КиМ.

 

 

Реч је о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Косовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију поводом претресања два домаћинства у Шилову.

“Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес. Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини”, наводи се у саопштењу.

Како је истакнуто, оно на шта Курти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Косова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту.

Подели на: