Најновије вести

Канцеларија за КиМ тражи хитно ослобађање ухапшених Срба

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је наставак кампање застрашивања српског народа на Косову и Метохији хапшењем домаћина и вршилаца важних јавних функција, и тражи хитно ослобађање двојице ухапшених који су у среду на административном прелазу Кончуљ лишени слободе приликом покушаја да уђу у централну Србију.

 

У саопштену Канцеларије за КиМ се наводи да је привођење директора ОШ “Младен Марковић” из Витине, Трајана Трајковића и Техничке школе у Врбовцу Далибор Дајића напад на српски народ у Косовском Поморављу и најфлагрантнији пример правног насиља којем су све чешће изложени угледни Срби.

Канцеларија за Косово и Метохију је, као што то увек чини у оваквим случајевима, приведеним Србима обезбедила адвоката и сву потребну правну подршку.

“Захтевамо да међународне институције на терену интервенишу како би био спречен наставак ове бруталне кампање, а директори српских школа најхитније ослобођени”, пише у саопштењу Канцеларије.

Србима на Косову и Метохији мора бити гарантовано право на образовање, и Србија ће наставити да, пружањем финансијске помоћи и економским пројектима, чини све како би наши грађани могли да, упркос притисцима Приштине, живе достојанственим и нормалним животом, наведено је у саопштењу.

Подели на: