Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Уклоњена обележја Србије на центрима за социјални рад, обавештен Лајчак

Поводом уклањања обележја Републике Србије и постављање табли са натписом “Република Косово” на центрима за социјални рад у Лепосавићу, у северном делу Косовске Митровице, огласила се Канцеларија за КиМ оценила је да је реч о још једном чину насиља о којем је обавештен посредник у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

 

 

Канцеларија за КиМ у саопштењу је навела да је Аљбин Курти је наставио с покушајима “гашења и отимања институција Републике Србије на Косову и Метохији, а на његовој мети су се нашли центри за социјални рад у Лепосавићу и северном делу Косовске Митровице”.

“Уклањање обележја Републике Србије и постављање табли са натписом ‘Република Косово’ на институцијама које не финансира Приштина, и које се средствима из српског буџета старају о добробити социјално најугроженијих грађана, још једна је потврда да Куртијева страховлада не познаје границе”, навоси се у саопштењу.

 

Истичи се да је јасно да је и тај потез, након најаве забране динарског платног промета, “у функцији застрашивања и даљег обесправљивања српског народа.

 

“О последњем чину насиља већ је обавештен посредник у дијалогу Београда и Приштине Мирослав Лајчак, а ускоро ће детаљну информацију добити и све друге релевантне међународне инстанце”, каже се у саопштењу.

 

Наглашава се да Срби на КиМ који примају плате или неку врсту социјалног давања од своје државе “неће бити препуштени на милост и немилост Куртијевом безумљу, јер Србија није обавезна само да се стара о добробити сопствених грађанима, већ је дужна да на сваки доступан демократски начин брани саме темеље хуманости у својој јужној покрајини”.

Подели на: