Најновије вести

Канцеларија за КиМ: Здравствени радници за Куртија легитимна мета

Упад полиције у просторије амбуланте коју користе Срби у Приштини и одвођење здравствених радника у полицијску станицу у којој су држани више сати и пуштени тек синоћ око поноћи, огољује бруталну и злочиначку природу режима Аљбина Куртија и још једном открива његове стварне намере, истиче се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

 

 

“Здравствени радници, који су међународним конвенцијама и правилима цивилизованог опхођења заштићени од злостављања, чак и у време рата, за Куртија и његове силеџије јесу само персонификација Србије и легитимна мета за шиканирање, а тиме се Србима на Косову и Метохији показује да заштићени нису чак ни они којима се у читавом цивилизованом свету гарантује безбедност и дигнитет”, истиче Канцеларија за КиМ.

Додаје се да, амбуланта, која ради као одељење Дома здравља Приштина од 2005. године пружа здравствене услуге малом броју преосталих Срба, житеља Приштине, којима је, оцењује канцеларија и на овај начин поручено “да нису пожељни и да немају право чак ни на здравствену негу”.

“Иако ова амбуланта ради готово 20 година, сада на њу и здравствене раднике Приштина иде дугим цевима у виду новог застрашивања и прогона Срба”, указује се у саопштењу.

Малобројни Срби у Приштини, у којој је некада живело неколико десетина хиљада Срба, очигледно јесу трн у Куртијевом оку, јер они га свакодневно подсећају да српски народ не намерава да одустане од своје јужне покрајине и онога што му по праву и правди припада.

“Овај насилнички чин без преседана чак и у атмосфери Куртијеве страховладе показује да Приштина неће презати ни од чега како би Србима онемогућила и сваку помисао на иоле нормалан живот и захтева хитну и оштру реакцију међународне заједнице”, наглашава Канцеларија за КиМ.

Подели на: