Најновије вести

Карантин и забрана кретања од 21 до 5 на северу КиМ

Данас пристигли резултати показали да су 53 лица позитивна на коронавирус, на основу 61 тестираног узорка, колико је јуче узорковано у Заводу за јавно здравље у Косовској Митровици

 

Поводом погоршане епидемиолошке ситуације на северу Косова и Метохије, кризни штабови општина са севера на препоруку струке, епидемиолога, Завода за јавно здравље, Клиничко болничког центра и надлежног Министарства здравља донели су одлуку да се ограничи кретање у наредних седам дана од 21 час до 5 часова ујутру.
Од вечерас у наредних недељу дана од 21 увече до 5 часова ујутру забрањује се кретање свих особа осим оних лица који су одговорни за борбу против пандемије и одржавања јавног реда и мира, саопштено је на конференцији Кризног штаба у Косовској Митровици, саопштио је потпредседник косовске владе Горан Ракић.
Такође, у наведеном периоду забрањује се улазак и излазак са територија четири општине на северу, осим за лица са посебним дозволама.
Он је потврдио да су данас пристигли резултати показали да су 53 лица позитивна на коронавирус, на основу 61 тестираног узорка, колико је јуче узорковано у Заводу за јавно здравље у Косовској Митровици, и да ће сутра бити познати резултати за још 62 особе.
Најављено је да ће директори јавних установа на северу Косова рад запослених свести на минимум.
Грађани су позвани на одговорно понашање, ношење заштитних маски, поштовања физичке дистанце и одржавања личне хигијене.
С.К.

Подели на: