Најновије вести

Кочановић испратио матуранте са КиМ на Крф

Заменик директора Канцеларије за КиМ Веселин Кочановић данас је испратио седам најбољих матураната из Грачанице и Косова Поља на пут за Крф у оквиру програма ”Матурско лето” који традиционално организује Канцеларије за младе општине Обреновац, а који је Канцеларија за КиМ подржала.

 

Кочановић је изјавио да му је посебна част што данас, испред Канцеларије, а у име директора Петра Петковића, испраћа младе људе са КиМ на Крф.

“Крф није обично острво, оно има своју историју. На Крфу су наши војници после велике голготе нашли уточиште. Многи од њих су завршили своје путовање и нашли свој вечни мир на острву Видо и острву Крф”, каже Кочановић.

Он наглашава да Крф није само туристичко, већ и свето место и да препоручује свакоме да оде и поклони се сенама наших предака.

“Ово је добра награда и мотив да наставимо да учимо и да радимо на себи. Очекујем леп провод, али и да научим нешто више о Крфу, који је битан за нас као народ”, рекао је Милорад Игић из Лаплег села.

“Велика ми је част што ми је омогућено да отпутујем на овако лепо место. Ја долазим са свете земље и срећна сам што ћу посетити, такође, једно свето место”, истиче Александра Самарџић из Бабиног Моста.

Канцеларија за младе општине Обреновац и ове године спроводи програм ”Матурско лето” у оквиру ког ће на острвима Закинтос и Крф летовати 130 најбољих матураната и студената, који су аплицирали за студентске награде, а ове године их нису добили, укључујући и децу из наше јужне покрајине.

Подели на: