уторак, 17. маја 2022. | 08:38
Најновије вести

Који су факултети у Косовској Митровици најтраженији

Ректор Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици Здравко Витошевић је рекао да су студенти потпуно безбедни, а да су капацитети студентског центра доступни. На 10 факултета овог универзитета покрећу се 34 нова студијска програма.

 

Приштински универзитет има више од 10.000 студената на 103 акредитована студијска програма на свим нивоима студија, рекао је за РТС проф. Здравко Витошевић.

Истиче да су дипломе које издају препознате на само у Србији, већ и шире у Европи и свету.

“Наш универзитет се труди да обезбеди најбоље услове за рад. На располагању су адекватни простори, најсавременија опрема, лабораторија, амфитеатри, на универзитету ради и телевизија. Пратимо савремене токове образовања и васпитања. Покушавамо да будемо конкурентни”, навео је Витошевић.

Указује да су студенти потпуно безбедни и да 18 година није било инвидента који би нарушио њихову безбедност.

Највеће интересовање је за медицину, стоматологију, архитектуру, грађевинарство, електротехнику, информатичке технологије, језке, као и за Правни и Економски факултет, али и Факултет за спорт.

Има и нових смерова на факултетима – одсек здравствене неге на Медицинском, заштита животне средине на ПМФ-у, психологија и педагогија на Филозофском факултету.

Капацитети студентског центра доступни су студентима. “Има места за више од 1.750 студента, а 5.000 оброка се испоручи сваки дан. Обезбеђујемо не само добру и квалитетну наставу, него и добар боравак за студенте, безбедан боравак”, рекао је Витошевић.

Истиче значај овог универзитета. “Не само што се бавимо образовањем, већ смо и сви који радимо на универзитету свесни његовог значаја за опстанак српског народа на овим просторима”, закучио је Витошевић.

Подели на: