Најновије вести

Командант италијанског КФОР-а са Србима у Гораждевцу

Командант регионалне зоне Запад, пуковник Марко Јавароне састао се у уторак са представницима Срба у Гораждевцу.

 

На овом састанку требало је да буду присутни и представници из осталих српских средина у Метохији, међутим, како јавља Радио Гораждевац, они се из „приватних разлога“ нису појавили на састанку.

Пуковник Јавароне је изјавио да је КФОР ту да подржи све заједнице на Косову.

„Оно сто могу да кажем је да смо овде одржали веома добар састанак, где смо шватили да би ова заједница могла да буде сјајан пример за интеграцију и миран суживот на Косову. Хвала вам пуно на времену које сте ми посветили. КФОР је овде да подржи све заједнице и помогне свим људима, без обзира на њихову припадност“, казао је за овај радио пуковник Јавароне.

Милош Димитријевић, представник привременог органа општине Пећ са седиштем у Гораждевцу, разговор са командантом КФОР-а оценио је као конструктиван. Причало се о будућим пројектима за српску заједницу.

„Говорили смо о безбедности, као и о ситуацији везаној за пандемију корона вируса. Италијански КФОР нам доста помаже. Такође смо причали о планираним пројектима, о томе шта могу да нам помогну. Причали смо и о сарадњи са општинском заједницом. Ја сам изнео проблеме које има српска заједница овде. Дали смо предлог како да опстанемо овде и живимо као наши преци, тако да живе и наша деца“, казао је за Димитријевић.

Заједнички састанак оваквог типа са представницима српских села први је од доласка КФОР-а на Косово.

На састанку је био присутан и командир полицијске станице у Гораждевцу, Димитрије Бешовић. Пуковник Јавароне недавно је одржао округли сто и са председницима појединих општина за које је надлежна регионална команда КФОР-а Запад.

Подели на: