Најновије вести

Конкурс за стажисте

Општина Грачаница

 

Невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ (ЦПТ) из Грачанице, уз подршку представника немачке владе у Приштини, објавила је конкурс за нови циклус програма “Унапређење укључивања дипломаца из невећинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“.
Конкурс је, према речима надлежник из поменуте организације, намењен дипломираним студентима из редова невећинских заједница, са територија општина Грачаница, Ранилуг, Партеш, Ново Брдо, Клокот, Штрпце, Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић и има за циљ да подржи професионални развој припадника поменутих заједница на Косову.
Циљ пројекта је и да унапреди вештине дипломаца из српске и осталих невећинских заједница, оспособљавајући их да као јавни службеници стручно и ефикасно функционишу у јединицама локалних самоуправа или институцијама централних власти.
Комисија састављена од представника Општина и НВО ЦПТ ће одабрати до 75 дипломираних студената из редова невећинских заједница који ће бити део програма стажирања у јавним институцијама на централном и локалном нивоу.
Рок за пријаву је до краја априла.  М.Ч.

Подели на: