Најновије вести

Конвенција СЛ у Звечану: Само заједно можемо да бранимо нашу тробојку

Уочи парламентарних избора заказаних за 6. октобар, Српска Листа наставила је предизборну кампању конвенцијом која је одржана данас у Звечану. Сабрала нас је жеља да се сви као један у сарадњи са државом Србијом боримо за оно што нам припада – наше право на живот, идентитет, достојанство и самопоштовање, поручено је са конвенције.

 

Србе, северно и јужно од Ибра, не дели ништа, а много тога нас спаја. Међу нама нема граница, ни географских, ни духовних када се боримо за оно што је наше сви смо као један. То је програм Српске листе.

“Јединство на овим изборима, наше јединство има име и презиме. То је Српска листа. Јединство има број – то је 135. На изборима 6. октобра сви заједно и јединствено да гласамо за наше име и презиме, да гласамо за број 135 јер ћемо једино тако бити у прилици да одбранимо оно што је наше, наш циљ и интерес”, поручио је на скупу потпредседник Српске листе Далибор Јевтић.

Градоначелник Звечана Вучина Јанковић позвао је окупљене да на предстојећим изборима покажу јединство као и до сада.

“Само заједно можемо да се боримо и да бранимо нашу тробојку која се поносно и пркосно вијори са нашег Звечана”, рекао је Јанковић.

Он је указао да се “борба не води само оружјем већ се некада води речима, дијалогом, слогом и јединством”.

“Већ 20 година показујемо и доказујемо да смо спремни да јединствено бранимо оно што нам припада. Право на наше постојање”, истакао је кандидат за посланика Иван Тодосијевић.

„Нема начина да убијете вољу српског народа да се бори за своје постојање и своја права. Очекују нас бројни изазови и зато морамо бити јединственији него икада. Српска листа на овим изборима мора однети убедљиву победу и освојити свих десет посланичких места, јер је Српска листа једини гараннт трајне везе српског народа на КиМ са државом Србијом“, поручио је Тодосијевић и додао да је глас за неког другог, глас за Косово без Срба.

Само победа Српске листе јесте гарант останка и опстанка на овим просторима уз подршку државе Србије, поручио је помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Овде, данас, на Крстовдан, дајемо завет да Српска листа мора да победи, јер победа Српске листе значи победу државе Србије, значи да српске институције остају, наставак великог инвестиоционог циклуса државе Србије и значи да ћемо још лепше и боље обоновити Звечан, Рајску бању, Сунчану долину, градићемо станове, борићемо се за нашу Трепчу“ рекао је Петковић и додао да опредељење за Српску, значи опредељење за будућност.

Недеља, 6. октобар мора бити празник српског јединства и дан победе Српске листе, поручено је са конвенције.

Подели на: