Најновије вести

Коронавирус потврђен још код 35 особа у српским срединама на КиМ

У последња 24 часа у српским срединама на Косову и Метохији коронавирус потврђен је још код 35 особа, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Косовска Митровица. Новооболели су из следећих општина: 16 из Косовске Митровице, пет из Звечана, четири из Лепосавића, пет из Прилужја, два из Гњилана и по један из Зубиног Потока, Косовске Каменице и Грачанице.

 

Према подацима Завода за јавно здравље у Косовској Митровици, од 12. марта 2020. у српским срединама на КиМ до сада укупно је оболело 374 лица. Од тога, у последње три недеље тестирања, односно од 18. јуна, забележено је 248 новоинфицираних. Од марта до данас од ковида 19 на подручју које покрива Завод преминуло је укупно 13 ковид позитивних пацијената, од тога двоје у току ове недеље.
Највећи број заражених налази се у Изилацији и то 146 особа, а хоспитализовано је 67 новооболелих.
Из Кризног штаба апелују на грађане да је ситуација веома озбиљна и да се придржавају мера које прописује струка у циљу сузбијања ове заразне болести. Пре свега, захтева се ношење личне заштитне опреме, најважније маски, социјално дистанцирање и појачана хигијена.
С.К.

Подели на: