Најновије вести

Косовска Митровица добија нову кружну раскрсницу

Председник Привременог органа Општине Косовска Митровица Александар Спирић са сарадницима састао се у ЈП “Дирекција за грађевинско земљиште и путеве” са директором Зораном Митровићем и запосленима.

 

У оквиру пакета мера помоћи грађанима у Косовској Митровици наш задатак јесте да оснажимо и тимски радимо са нашим јавним предузећима и дирекцијама, рекао је Спирић.

Захваљујући држави Србији, Канцеларији за Косово и Метохију, а на основу закључака Владе Србије и иницијативе председника Александра Вучића, дефинисани су пројекти који ће бити реализовани у овој години. Најавио је да ће Косовска Митровици бити у овој години велико градилиште.

“У износу од 6.210,000 динара почињемо са изградњом кружног прелаза, раскрснице, у улици Краља Петра и Књаза Милоша и тиме ћемо успети да обезбедимо сигурност у саобраћају” рекао је Спирић, наводећи да су приоритети и затварање ударних рупа, јавна расвета, заштита животне средине, екологија и рашчишћавање заузетих јавних површина. “Успећемо да у Косовској Митровици имамо више паркова и зеленила, рекао је Спирић.

Директор ЈП” Дирекција за грађевинско земљиште и путеве” захвалио се председнику Привременог органа истакавши да имају веома блиску сарадњу и да ће Дирекција са својим сарадницима и ове године бити на терену, јер почиње грађевинска сезона.

“Делокруг рада је одржавање комуналних објеката у Косовској Митровици. Ми смо сервис грађана и трудићемо се 150 посто да грађанима изађемо у сусрет што се тиче свих оних делатности за шта је дирекција ту, а то је јавна расвета, парковске површине, путеви, хоризонталнаи вертикална сигнализација и све оне ствари које се тичу рада Дирекције” истакао је Митровић.

Додао је да су са председником Привременог органа разговарали о решавању кружне раскрснице, која је истиче веома битна за безбедност и убрзавање саобраћаја у Косовској Митровици у улицама Краља Петра и Књаза Милоша. “Такође смо разговарали о неким алтернативним путевима, како би се повећао проток саобраћаја у граду Косовска Митровица, јер имамо доста грађана, возила, о неким парковима, расвети и свим осталим стварима који се тичу безбеднијег, бољег и квалитетнијег живота у Косовској Митровици” истако је Митровић.

Председник Привременог органа Александар Спирић данас је разговарао и са запосленима у овом јавном предузећу, о њиховим потребама, проблемима и плановима у 2020.години.

Подели на: