Најновије вести

Косовска Митровица: Градоначелник Ракић поделио ранчеве првацима

Градоначелник Косовске Митровице Горан Ракић посетио је основне школе “Свети Сава” и “Бранко Радичевић”, првацима је пожелео срећан почетак школовања и по традицији уручио ранчеве.

 

“Желео бих овом приликом да поздравим наше ђаке и да им поручим да ћемо и даље наставити са улагањем. У протеклом периоду смо одвојили значајна средства, а у наредном периоду планирамо да унапредимо и побољшамо услове за рад наших ђака. Нека вам је срећан почетак школске године , а ми ћемо вам бити ту на услузи и помагаћемо колико год будемо могли”, рекао је Ракић .

“Користим прилику да се захвалим на донацији, а и школа се потрудила да ове године наши прваци добију бесплатне уџбенике, тако да смо доста растеретили родитеље, што се буџета тиче. Хвала градоначелнику, хвала начелници Школске управе за пуно разумевање, истакао је Милорад Јовановић, директор ОШ “Свети Сава” из Косовске Митровице.

“Ми смо, као школа, обезбедили бесплатне уџбенике, градоначелник је ту да помогне да ђаци добију и бесплатне ранчеве, тако да смо на један прави начин дочекали почетак ове школске године”, поручио је Иван Запорожац, директор ОШ “Бранко Радичевић”.

Прваке је посетила и начелница Школске управе и пожелела им срећан почетак школовања.

“Лепо вас је видети у оволиком броју и ово је наше највеће богатство и ви сте наша будућност. Ја бих свима вама да пожелим срећан почетак школске године, која ће, надамо се, бити мирнија и боља од претходне”, рекла је Јасмина Дедић.

У основним школама “ Свети Сава “ и “Бранко Радичевић” у Косовској Митровици ове године у први разред кренуло је преко 160 малишана.

Подели на: