Најновије вести

Косовска Митровица: Ибар почео да се повлачи

Ситуација се полако поправља, међутим, уколико падавине буду наставиле, није искључено да ће ниво Ибра поново почети да расте

 

Иако је целе ноћи падала киша умереног интензитета Ибар у Косовској Митровици је почео да се повлачи, након што су јуче поплаве направиле велику штету и иселиле из домова бројне породице. Ситуација се полако поправља, међутим, уколико падавине буду наставиле, није искључено да ће ниво Ибра поново почети да расте.
Јутрос је и даље поплављен цео кеј око Ибра, а црпи се вода из приобалних објката.
Из Привременог органа општине Косовска Митровица кажу да реална опасност од поновног изливања изречно гкорита и даље постоји и да је од јутрос водостај нарастао за неких 20 цм.
Надлежне екипе су и ноћас биле на терену и пратиле развој ситуације.
“Морамо остати у приправности и пратити растреке Ибар. Не треба паничити јер су екипе инспекцијских послова, ватрогасне екипе као и екипе свих јавних установа спремне за „борбу“ против водене стихије”, наводи се у саопштењу.
Апелује се на будност свих и помоћ комшијама, пријатељима и колегама у недаћи која их је снашла.
Председник Александар Спирић захваљује свима на прибраности и помоћи и каже да је “најважније сачувати снагу и наставити са градњом пешчаних насипа као првим бедемом заштите од набујале воде”.
Од јуче у граду нема пијаће воде и према информацијама из ЈКП ” Водовођ Ибар”, разлог је то што је вода веома замућена. Мала количина воде која се добија из Газивода преусмерава се ка КБЦ-у КосовскојМитровици. Радници су на терену и раде на што бржем решавању проблема водоснабдевања.
Две цистерне техничке воде су распоређене н ашеталишту и код три солитера. Ускоро ће на терен бити послато још цистерни.
С.К.

 

Подели на: