Најновије вести

Косовска Митровица: Несташица основних животних намирница

У трговинским радњама у Северној Митровици приметна несташица је основних животних намирница. Веома је скромна понуда и воћа и поврћа на пијаци.

 

Данас у већини продавница прехрамбене робе нема свежег млека и млечних производа, а осећа се и несташица брашна, меса, месних производа, јаја.

Трговци кажу да се продају залихе и да је уназад неколико дана обустављен увоз робе из централне Србије, због пооштрених контрола од стране косовске пограничне полиције.

Слична ситуација је и у осталим општинама на северу Косова и Метохије где се продају залихе.

Привредници са севера покрајине упозорили су у уторак да ће за неколико дана у општинама Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић доћи до несташице основних животних намирница.

Подсетимо, представник привредника са севера Косова Радош Петровић, казао је да је обустављена сва набавка из централне Србије због немогућности увоза.

– Трговци су обавестили да остају и без других производа, власници велепродајних објеката су најавили затварање због немогућности увоза робе и трговинске радње могу да из велепродаје подигну само робу која је већ у магацинима и која је са дужим роком – каже Петровић.

Грађани у Северној Митровици, различито реагују на могућу несташице хране. Док неки праве залихе, поједини рачунају на своју издрживост с обзиром дас у овде преживели све и свашта.
И.Ј.

Подели на: