Најновије вести

Косовска полиција наставила са постављањем камера у Косовској Митровици

Ељшани: План нам је да до краја године север Косова има око 200 камера. Српска листа: Захтевамо моментално уклањање камера и заштиту приватности грађана

 

 

Косовска полиција започела је 26. априла са постављањем додатних сигурносних камера у северном делу Косовске Митровице. Прво су камере поставили код аутобуске станице и Средње техничке школе “Михаило Петровић Алас”, а данас је инсталирана и камера на крају шеталишта, уз кружни ток, код споменика кнезу Лазару. Постављање камера на овој локацији обезбеђивало је десетак полицајаца са три возила.
Према изјави заменика командира косовске полиције за регион север Ветона Ељшанија, полиција има у плану да инсталира камере на кључним локацијама у четири општине на северу Косова „ради надзора и безбедности грађана”.
“План нам је да до краја године север Косова има око 200 камера”, изјавио је Ељшани не прецизирајући колико камера тренутно броји север Косова.
Српска листа је раније саопштила је да је постављање камера и снимање грађана широм општине Северна Митровица најстрашније кршење права на приватност грађана у овом граду на северу Косова пред очима читаве међународне заједнице и захтева њихово моментално уклањање.
С.К.

Подели на: