Најновије вести

Косовска полиција поново поставила бетонске препреке на путу Митровица–Лепосавић

Специјалци косовске полиције поставили су бетонске блокове на импровизованом пункту код такозваног бистричког моста, на магистралном путу Митровица–Лепосавић и додатно ојачали контејнер постављен на одморишту поред самог пута.

 

 

Возила на овом делу пута приморана су да због постављених препрека знатно успоре кретање, крећући се цикцак путањом.

Бетонски блокови на овом делу пута поново су постављени и то након јучерашњег инцидента, у којем је Миљан Делевић рањен из ватреног оружја.

Полиција је на овом делу пута отворила ватру на цивилно возило, зато што се, по њеној тврдњи, није засутавило а притом је и ударило у возило полиције.

Полицајци на пункту су затим пуцали у возило које се удаљавало, погодивши Миљана Делевића. Друга особа у истом возилу није повређена.

Пункт код бистричког моста полиција је поставила у децембру у јеку барикада на северу Косова и Метохије, где од тада свакодневно контролише путнике и њихова возила.

Првобитно су поставили бетонске блокове успоравајући кретање возила, а након уклањања барикада, уклоњене су и бетонске препреке.

Полиција је у међувремену ојачала положај код моста, поставивши контејнер за смештај свог особља, окруживши га високим бетонским блоковима.

Подели на: